Halsbandparkieten in Amsterdam.

Wie heeft ze nog niet gezien in Amsterdam?
Vanaf ongeveer 1976 vliegen er in onze hoofdstad enkele halsbandparkieten. Sinds die tijd hebben ze zich behoorlijk in aantal uitbebreid en inmiddels schijnen er alleen in Amsterdam zo'n 3000 rond te vliegen! Schreeuwend vliegen ze in groepen van de ene naar de andere locatie.

{

Toelatingseisen voor grondvogels en duiven op tentoonstellingen.

Tijdens de laatst gehouden regiovergadering van de regio Noord-Holland Noord is gevraagd om informatie over de voorschriften voor toelating van grondvogels en duiven (hoofdgroep 89 en 90)  op de tentoonstellingen. Hieronder vindt u de meest belangrijke informatie.

 

de Kauw kennen we natuurlijk allemaal.

Inderdaad, deze vogels zien we haast altijd en overal. Sommigen vinden het maar vreselijke rovers, maar er zijn ook veel mensen die het een prachtige vogel vinden. Ontzettend slim en handig en prima in staat zich aan te passen.

Vooral om je heen kijken

Afgelopen week langs de Drechterlandse weg gezien: Een enorm aantal prachtige Kieviten. Met vele tientallen bij elkaar zaten ze op een stuk omgeploegd land. Een grote strijd om de wormen en andere beestjes. Heeft u ze ook gezien? Ik hoop het. Zo niet, goed kijken de volgende keer!

 

Stukje historie

Iedere zichzelf respecterende vereniging heeft oog voor de historie van de club. Een klein deel van deze historie laten wij u hieronder zien met de volgende foto´s: