Mijn volière, door Ruud Kok

Dan wordt het nu toch echt tijd om mijn eigen vogels en mijn volière eens te laten zien.
Ik woon al jaren in Lutjebroek, ik ben er geboren en getogen. Ook met vogels ben ik helemaal opgegroeid. Van huis uit ben ik dus min of meer besmet met het vogelvirus. Mijn eerste vogels had ik toen ik zo'n jaar of acht was. Alles bij elkaar een dikke 35 jaar ervaring.

Toen we ons huidige huis kochten was één vraag voor mij overduidelijk: waar komt de volière?
De meest voor de hand liggende plaats is het uiteindelijk ook geworden. Tegen de schuur aan, met de mogelijkheid om vanuit de schuur de vogels in de volière te laten vliegen.

Alles bij elkaar heb ik binnen in de schuur een broedruimte van ongeveer 4,00 x 3,70 meter. Een grote buitenvlucht van ongeveer 7 meter en drie kleinere vluchten van zo'n 3 meter lang.

l
Hierboven ziet u de grote vlucht.


Nogmaals deze ruimte, van de voorkant gezien.


Het houten geraamte staat op een aantal stevige betonbanden. Hierdoor kan er in de grond niet rotten. Extra stevig gaas en lichtdoorlatende golfplaten zorgen voor een mooi geheel. Natuurlijk een aantal sterke heesters geplant, zodat de vogels ook lekker schuil kunnen kruipen.


Hier mijn vaste leverancier van nestmateriaal. Sommige soorten zijn gek op deze lange haren.


In de broedruimte. Hierin staan een aantal broedkooien waarin ik in de periode vanaf eind januari tot ergens in juni gericht kweek met voornamelijk zebravinken en japanse meeuwen. 


Een nestje jonge zebravinken. Mooie volle kroppen zijn een heel goed teken.


Een vluchtje met jonge vogels, al helemaal zelfstandig.


Nogmaals een aantal jonge vogels. Het formaat zit er al goed in, dus krijg ik al weer zijn in de tentoonstelling.

Reacties (3)add
Schrijf reactie

busy